Hvordan opretter man en SQL database i cPanel?

SQL-databaser holder styr på langt de fleste informationer på nettet. En SQL database fungerer som et arkivsystem, som programmer som Wordpress, Prestashop og Magento kan bruge til hurtigt at hente informationer om for eksempel kunder, ordre eller bare hvilket indhold en hjemmeside indeholder. Det er udfordrende for mennesker at læse, da det hele er samlet i rækker og kolonner, men for elektroniske systemer, er det hele sat i orden og nemt at finde.

For at mange forskellige slags systemer, som Wordpress, Prestashop og Magento kan sættes op, skal der oprettes en SQL database som systemet kan gemme informationer i. Det er sådan en vi skal oprette nu.

Teknisk niveau: Lavt
Tidsforbrug: 3-5 min.

Trin 1: For at oprette en SQL database skal du først logge ind på dit cPanel og finde "MySQL Database Wizard"

Trin 2: Der trykker vi, og så kommer vi til en side, hvor vi kan oprette en database på den nemmeste måde. Under "New Database", skriver vi et navn på databasen. Gerne noget du kan huske og kende fra andre databaser du kommer til at lave i fremtiden. For eksempel "database1". Bemærk at cPanel selv tilføjer en "fornavn" til databasenavnet. Så databasen kommer til at hedde for eksempel "rwwearco_database1". Vi trykker "Next Step".

Trin 3: Nu er databasen oprettet. Næste skridt er at oprette en bruger og tildele tilladelser. Dette gør cPanel helt automatisk for dig. Du skal nu udfylde felterne:

Username: Er det brugernavn, som for eksempel Wordpress skal bruge for at logge på databasen. Det kan for eksempel være "bruger1". Du skal igen være opmærksom på at cPanel tilføjer at "fornavn" til brugernavnet.

Password: er det kodeord du gerne vil kunne logge på databasen med. Vælg ét som er sikkert, så andre ikke kan få adgang til oplysningerne i databasen.

Indtil videre har vi nu 3 ting, som du skal huske. Database-navn, Database-brugernavn, og Database-kodeord.

Når du er klar, kan du trykke på "Create User".

Trin 4: Sidste ting du skal gøre er at sætte "tjektegn" i "All Privileges" og trykke på "Next Step".

Tillykke! Nu er databasen oprettet og du kan nu indtaste de oplysninger du har fået, i Wordpress. Hvis du får brug for et "Host" eller en "Vært", er dette normalt dit domæne.

Hvis du gerne vil kunne forbinde til SQL-databasen udefra (Remotely) kan du følge guiden: https://blog.sapihost.dk/hvordan-forbinder-man-til-en-sql-database-udefra-2/

--}}