/ cPanel

Hvordan installerer man Wordpress i cPanel

Globalt set er det mere end 25% af alle hjemmesider som kører på Wordpress. I Danmark er det også rigtig populært og mange danske webshops og blogs kører det også. Desværre er det ikke nødvendigvis det letteste at sætte op, hvis man skal oprette en hjemmeside for allerførste gang, og der er også mange som giver op, hvis de ikke får ordenlig hjælp. Derfor har jeg valgt at skrive denne guide, så du lærer præcist hvordan du sætter Wordpress op på den nemmeste måde ved hjælp af Softaculous som blandt andre Sapihost bruger.

Teknisk niveau: Lavt
Tidsforbrug: 5-7 min.

Trin 1: Vi starter med at logge ind på cPanel og derefter rulle ned på siden, indtil vi finder "Softaculous Apps Installer". Der trykker vi.

Screenshot_1-2

Trin 2: Når vi kommer til listen over "Top Scripts", vælger vi det system vi gerne vil installere. I dette tilfælde: Wordpress. Vi holder musen over Wordpress logoet, så den lille blå "Install" knap kommer frem. Der trykker vi.

Screenshot_3

Trin 3: Nu kommer den mere besværlige del. Vær sikker på at du følger guiden nøje, felt for felt.

Trin 4: Udfyld felterne fra toppen af siden, som anvist:

Choose Protocol: https://

Choose Domain: Vælg det domæne, hvor hjemmesiden skal vises.

In Directory: Tøm dette felt, så det er helt tomt.

Site Name: Hvad du vil kalde din side. For eksempel "Kronjuvelen - Danmarks bedste smykker". Dette vil stå i Google og når folk er på din side. Det kan senere ændres i Wordpress' kontrol panel.

Site Description: En beskrivelse af din side. Gerne kort med skarpe informationer. Vises i Google og kan senere ændres.

Enable Multisite: Lad feltet stå Tomt.

Admin Username: Det brugernavn du vil bruge til at logge ind på dit nye Wordpress kontrol panel, hvor du styrer din side, acceptere ordre, osv.

Admin Password: Vælg et sikkert kodeord til din Wordpress side.

Admin Email: Skriv din email adresse. Én som du altid kan få adgang til, hvis du glemmer dit Wordpress kodeord.

Select Language: Sproget på administrator-delen, hvori du styrer siden. Vælg bare dansk.

Limit Login Attempts (Loginizer): Lad feltet være tomt.

Trin 5: Under "Select Theme" kan du vælge et forudinstalleret tema. Disse temaer er tit meget enkle, og har ikke særlig mange funktioner, men gør at du kan komme igang med det samme, uden at du først har købt tema et andet sted. Jeg anbefaler at du vælger et, for at kunne komme igang med det samme. Dette kan nemt ændres til et tema du for eksempel har købt, efter at vi er færdige med installationen.

Trin 6: Når du har udfyldt felterne i trin 4 kan du trykke på "Install.".
Så begynder installationen. Hvis den fejler vil du se en fejlmeddelse. Vær sikker på at du har fulgt guiden ovenfor.

Screenshot_4

Trin 7: Tillykke! Din nye Wordpress hjemmeside er nu klar til brug, og dit administratorlink står i teksten. For eksempel:

Screenshot_5

--}}