Hvordan forbinder man til en SQL database udefra?

En SQL database bruges til at gemme informationer, så programmer som Wordpress, Prestashop og Magento nemt kan få adgang til dem. I mange tilfælde vil det kun være nødvendigt at forbinde til en database som ligger på samme server, som ens egen hjemmeside ligger på, men nogengange har man også brug for at kunne forbinde til databasen andre steder fra, hvis man for eksempel har et automatisk backup plugin kørende. Det kan også være at du vil forbinde til den hjemmefra.

Teknisk niveau: Lavt
Tidsforbrug: 3-5 min.

Trin 1: Først og fremmest skal vi finde ud af hvilket netværk du gerne vil oprette forbindelse til SQL databasen fra. Dette gøres ved at finde ud af IP adressen. Hvis du gerne vil forbinde hjemmeside, kender du måske ikke IP adressen, men den kan nemt findes ved at gå ind på http://www.ip-adressen.dk/

Trin 2: Du har nu fået et tal på cirka 11 cifre, delt op af punktummer. Vi skal nu logge ind i cPanel og finde ikonet "Remote MySQL"

Trin 3: Nu skal du bare sætte skrive IP-adressen ind, som du fandt, eller som du kender fra din backup-tjeneste og derefter trykke på "Add Host".

Tillykke, nu er det muligt for computere på IP-adressen at forbinde til SQL databasen.

--}}